Site Overlay

AГЕНДА НА АКТИВНОСТИ ЗА ОДБЕЛЖУВАЊЕ НА НЕДЕЛАТА НА СОЦИЈАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ!

Понеделник – 8.6.2015
 9.00 часот
Средба со новинарка од МТВ и договарање за распоред на денови, во кои ќе се снимаат прилози на МТВ, за промоција на профилот социјален работник во 4 различни установи од ресорите: Образование (ОУ „Лазо Ангеловски“), приватен старски дом, ЈУ Дом за стари лица и СОС Детско Село како и договарање за снимање прилог  – снимка од хуманитарната акција
(Контакт: Душанка Петрова)
Вторник – 9.6.2015
8.00 – МТВ Утринска емисија
Гостување на Душанка Петрова И Јорданчо Јосифов во Утринската емисија на МТВ (10 – 15 минути); Најава на активностите во рамките на неделата на социјалните работници, Разговор на тема: „Улога на профилот „социјален работник“ и социјалната работа воопшто – предизвици, можности, иницијативи“

Среда – 10.6.2015
10.00 – 18.00
Место: Дом Даре Џамбаз
Настан: ЗАЕДНИЧКА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ПРИБИРАЊЕ ХРАНА, ВОДА, ЛЕБ И НЕКОИ ОСНОВНИ ХИГИЕНСКИ ПРОДУКТИ НАМЕНЕТИ ЗА МИГРАНТИТЕ КОИ ТРАНЗИТИРААТ НИЗ МАКЕДОНИЈА
Учесници: волонтери на Здружението на социјалните работници на град Скопје и Здружението на граѓани „ЛЕГИС“
Четврток – 11.6.2015
10.00 – 18.00
Место: Дом Даре Џамбаз
Настан: ЗАЕДНИЧКА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ПРИБИРАЊЕ ХРАНА, ВОДА, ЛЕБ И НЕКОИ ОСНОВНИ ХИГИЕНСКИ ПРОДУКТИ НАМЕНЕТИ ЗА МИГРАНТИТЕ КОИ ТРАНЗИТИРААТ НИЗ МАКЕДОНИЈА
Учесници: волонтери на Здружението на социјалните работници на град Скопје и Здружението на граѓани „ЛЕГИС“
Петок – 12.6.2015
14.00 – 20.00

Место: Свети Николе
Организатор: ЈУ МЦСР Свети Николе во соработка со Здружението на социјалните работници на град Скопје
Настан: „Промоција на позитивна пракса во социјалната заштита„
Ќе се промовира на работата на:
Мал групен дом (ЦСР Берово и Кавадарци), згрижувачки семејства (ЦСР Македонски Брод и Дневен Цента за лица со посебни потреби – ЦСР Прилеп)
Свечено обраќање на министерот и гостување на вработени стручни работници од ЦСР и УСЗ во Македонија, како и соработници – социјални работници од други ресори
По завршувањето на формалниот дел од работиот состанок, – дружење во ресторан Москва – Свети Николе
(Ручек и пијалоци: 600 денари)

 

2 thoughts on “AГЕНДА НА АКТИВНОСТИ ЗА ОДБЕЛЖУВАЊЕ НА НЕДЕЛАТА НА СОЦИЈАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ!

  1. Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.|

Comments are closed.