Site Overlay

ИЗВЕСТУВАЊЕ

На 26 Aприл 2018(Четврток.)  година во просториите на Хуманитарниот дом Даре Џамбаз  со  почеток  од 13.30  часот ,Здружението на социјални работници на град Скопје заедно со  тимот од СОС линијата за помош од дрога, преку проектот “СОС ИНФО СЕРВИС” поддржан од Град Скопје ќе организира:

 

СЕМИНАР ЗА ЕДУКАЦИЈА НА НОВИ ВОЛОНТЕРИ (СТУДЕНТИ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА 3та И 4та ГОДИНА)

 

Фокус: Дроги, ХИВ/СИДА, ППИ- работата на СОС линијата за помош од дрога и  социјалната заштита, со предавачи социјални работници од Психијатриска болница Скопје,ЗСР на град Скопје и Меѓуопштински Центар за социјална работа на град Скопје.

 

Учесниците на семинарот ќе добијат  Сертификат.

Сите студенти кои се заинтересирани да се вклучат во оваа активност треба да
го
пријават своето присуство на zsr.skopje@gmail.com или телефон 072 231-672 најдоцна до понеделник 23.04.2018 година до 15.00 часот бројот е ограничен.