За здружението

Здружението на социјални работици на Град Скопје е непрофитна, невладина хуманитарна организација формирана во 1973 година. Своите активности здружението ги започна со цел развивање на професионални капацитети на своето членство и дисеминирање на знаења што ќе овозможат на социјалните работници да бидат во тек со најновите достигнувања во областа на социјалната работа и социјалната политика. […]

СОС линија (02 3212 690)

Линија за помош од дрога Линијата за помош од дрога постои од 14 јули 2003 година како проект на Здружението на социјални работници на Град Скопје, НВО „Инфо Дрога/Сида„ и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) кој успешно се реализира и претставува прва линија од таков вид во регионот која даде успешна соработка меѓу владиниот […]

Советувалиште за превенција од дроги

Советовалиштето за превенција од дроги, се наоѓа во просториите НВО Доверба и работи секој работен ден од 17:00-19:00 часот. Со закажување на СОС линијата за помош од дрога. Советовалиштето е достапно како за корисниците на услугите на Центарот за социјални работи, така и за останатите граѓани кои би сакала да поразговарат со стручни лица околу […]

ПРОЕКТИ

РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ

Our Blog

dynamic_agendas_975293570
9
јун
Здружение на Социјални Работници на Град Скопје
2 Коментари

AГЕНДА НА АКТИВНОСТИ ЗА ОДБЕЛЖУВАЊЕ НА НЕДЕЛАТА НА СОЦИЈАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ!

Понеделник – 8.6.2015  9.00 часот Средба со новинарка од МТВ и договарање за распоред на денови, во кои ќе се снимаат прилози на МТВ, за промоција на профилот социјален работник во 4 различни установи од ресорите: Образование (ОУ „Лазо Ангеловски“), приватен старски дом, ЈУ Дом за стари лица и СОС Детско Село како и договарање […]

Read More
45100782-Humanitarian-word-cloud-heart-concept-Stock-Vector
3
дек
Здружение на Социјални Работници на Град Скопје
Нема коментари

Хуманитарна активност во ПОУ “Д-р Златан Сремец”

На ден 04.12.2012 година,во ПОУ” Д-р Златан Сремец”, во Скопје, Здружението на социјални работници на Град Скопје, во соработка со Агенцијата за млади и спорт и Црвен Крст на општина Центар, ќе учествуваат во волонтерска-забавна активност со учениците од училиштето.

Read More
logo_eng_bold
17
ное
Здружение на Социјални Работници на Град Скопје
Нема коментари

Меѓународен ден на волонтерството

Ги покануваме сите заинтересирани членови на здружението да се вклучат во одбележувањето на Меѓународниот ден на волонтерството, на 05.12.2012 година. Секој Ваш предлог, иницијатива и активност ќе биде од голем придонес во одбележување на овој настан.

Read More
Volunteer Charity and Relief Work Donation Help Concept
1
ное
Здружение на Социјални Работници на Град Скопје
Нема коментари

Потреба од нови волонтери/ки

Сите оние кои сакаат активно да се вклучат во работата на “СОС линијата за помош од дрога”, како и во останатите проектните активности на здружението, можетете да не исконтактирате лично на бул. „Партизански Одреди “ бр. 22 во градската библиотека „Браќа Миладиновци“ на прв спрат, на тел.број: 02/ 3212 690.

Read More
newsletter2
20
апр
Здружение на Социјални Работници на Град Скопје
Нема коментари

Билтен 2011 година

СОС линијата за помош од дрога во месец април, 2012 година, издаде билтен за работењето на линијата во 2011 година, во кој се опфатени статистичките податоци за јавувањата, одржаните советувалишта, поставените прашања на нашата e-mail адреса, како и сите активности кои што се реализирани во 2011 година.

Read More
6a0105366024c4970c01bb07ebb894970d-800wi
16
окт
Здружение на Социјални Работници на Град Скопје
Нема коментари

“Препознај го насилството”!

Здружение на социјални работници на град Скопје, во соработка со Министерството за труд и социјална политика, го промовираа проектот” Препознај го насилството” , наменет за воспитувачите и стручниот кадар од градинките.

Read More