За здружението

Здружението на социјални работици на Град Скопје е непрофитна, невладина хуманитарна организација формирана во 1973 година. Своите активности здружението ги започна со цел развивање на професионални капацитети на своето членство и дисеминирање на знаења што ќе овозможат на социјалните работници да бидат во тек со најновите достигнувања во областа на социјалната работа и социјалната политика. […]

СОС линија (02 3212 690)

Линија за помош од дрога Линијата за помош од дрога постои од 14 јули 2003 година како проект на Здружението на социјални работници на Град Скопје, НВО „Инфо Дрога/Сида„ и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) кој успешно се реализира и претставува прва линија од таков вид во регионот која даде успешна соработка меѓу владиниот […]

Советувалиште за превенција од дроги

Советовалиштето за превенција од дроги, се наоѓа во просториите НВО Доверба и работи секој работен ден од 17:00-19:00 часот. Со закажување на СОС линијата за помош од дрога. Советовалиштето е достапно како за корисниците на услугите на Центарот за социјални работи, така и за останатите граѓани кои би сакала да поразговарат со стручни лица околу […]

ПРОЕКТИ

РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ

Our Blog

НВО Саем Постер
30
ное
ZSR Skopje
Нема коментари

Учество на НВО САЕМ

Почитувани, ЗСР – Скопје партнерски со  ЗСРРМ на 6ти Дек. ќе учествиваат со заеднички штанд на НВО Саемот во МКЦ. Во Прилог има Агенда од истиот. Доколку има заинтересирани кои ќе сакаат да земат учество, за да ги презентираме здруженијата, нека се пријават на маил или нека ми се јават на 072 231 672 до […]

Read More
team-around-table-1600px
29
ное
ZSR Skopje
Нема коментари

Годишно Изборно Собрание

Здружението на социјални работници на град Скопје оддржа Годишно Собрание на ден 28.11.2017 год. во просториите на Хуманитарниот дом „Даре Џамбаз“, со почеток во 16:30 часот, во присуство на членовите (социјални работници) на Здружението, на отворената дискусија го усвои следниот Дневен ред Извештај за досегашната работа на здружението Избор на Извршен одбор на здружението Избор […]

Read More
11
28
ное
ZSR Skopje
Нема коментари

Оддржан настан на ЗСРРМ

Почитувани, Здружението на социјални работници на Македонија, Ве известува дека на ден 27.11.2017 (понеделник) оддржа настан во рамките на глобалната кампања „16 дена активизам против родово-базираното насилство“. Темата на овој настан беше „Улогата на социјалниот работник во борбата против насилството врз жените и семејното насилство“. Настанот го водеше социјален работник Јана Јанева, а свои излагања […]

Read More
Активизам
25
ное
ZSR Skopje
Нема коментари

Настан за “Улогата на социјалниот работник во борбата против семејносто насилство и родово-базираното насилство”

ЗСРРМ се вклучува во кампањата 16 активизам против насилство врз жени и девојки со настан за “Улогата на социјалниот работник во борбата против семејносто насилство и родово-базираното насилство”. Настанот ќе го водат социјални работници од ЗСРРМ кои со својата работа делуваат во областа на семејното насилство преку презентација и примери од пракса.  

Read More
information_01
20
ное
ZSR Skopje
Нема коментари

Покана за Годишно Собрание

Почитувани колеги, Ве покануваме на Годишното Собрание на Здружението на социјални работници на град Скопје, кое ќе се оддржи на 28.11.2017 год. со почеток во 16:30 часот во Даре Џамбаз, големата сала. Дневен ред 1. Извештај за досегашната работа на ЗСР 2. Избор на Извршен одбор на ЗСР 3. Избор на Претседател 4. Разно Од […]

Read More
information_01
25
окт
ZSR Skopje
Нема коментари

ИНФО

Почитувани членови, на средбата на 24.10.2017 година, во организација на ЗСРРМ избраните членови на Здружението на социјални работници на град Скопје за Претседател (Ленче Поповска) и Секретар (Елена Чикос) со предходно образложение јавно се откажаа од своите функции.

Read More
ЗСРРМ1
24
окт
ZSR Skopje
Нема коментари

Средба на членството во организација на Здружение на социјални работници на РМ

Почитувани, Извршниот Одбор при ЗСРРМ донесе одлука да се одржи средба на членството кое побарало активно да учествува во работата на Здружението. Притоа Ве покануваме да присуствувате на работен состанок кој ќе се одржи на ден 24.10.2017 година во 16.30 часот во салата при Даре Џамбаз со следниот Дневен ред: 1. Формирање на работни групи […]

Read More
team-around-table-1600px
18
јун
Здружение на Социјални Работници на Град Скопје
Нема коментари

Изборно Собрание

Предложени  членови за Извршен одбор на ЗСР на град Скопје Славица Шекуткоска Александра Цонева Елена Чикос Ленка Поповска Андон Дамовски Наташа Павичевиќ Стојменовска Избрани: 1.Славица Шекуткоска 2.Александра Цонева 3.ЕленаЧикос 4.Ленка Поповска 5.Андон Дамовски За претседател избрана Ленка Поповска а за секретар Елена Чикос Предложени  членови за Извршен одбор на Републичко здружение 1.Билјана Страмшак Ѓуровска 2.Светлана […]

Read More
business-meeting-3
17
јун
Здружение на Социјални Работници на Град Скопје
Нема коментари

Изборно Собрание

Предложени  членови за Извршен одбор на ЗСР на град Скопје Славица Шекуткоска Александра Цонева ЕленаЧикос Ленка Поповска Андон Дамовски Наташа Павичевиќ СтојменовскаИзбрани:1.Славица Шекуткоска 2.Александра Цонева 3.ЕленаЧикос 4.Ленка Поповска 5.Андон Дамовски За претседател избрана Ленка Поповска а за секретар Елена Чикос Предложени  членови за Извршен одбор на Републичко здружение 1.Билјана Страмшак Ѓуровска 2.Светлана Трбојевиќ 3.Гоце Прцуловски […]

Read More
logo1
12
јун
Здружение на Социјални Работници на Град Скопје
Нема коментари

ИНФО

Почитувани, Здружението на социјани работници на град Скопје Вe информира дека има нова маил адреса zsr.skopje@gmail.com (поради технички проблеми старата маил адреса веќе една недела не е во фукција).

Read More